SOCIAL MEDIA

LUCIAN PÄIVÄ JA JOULUMIELI HUKASSA?

perjantai 13. joulukuuta 2019
Hejsan ja hyvää Lucian päivää ja perjantaita 13.! 
Ai että, tänään on Lucian päivä. Se on kyllä yksi lapsuuden joulunajan kohokohdista. Se että alakoulussa valittiin aina koulun oma Lucia ja käytiin muissa alakouluissa esittämässä ja saatiin leipoa Lucia-pullia vaikka matikkatunnilla. Se oli ihanaa!

Tämän lisäksi Loviisassa on joka Lucian-päivä valittu kaupungin oma Lucia, joka kruunataan kaupungin raatihuoneella Lucian-päivänä ja sitä seuraa vielä Lucia-kulkue Torin ympäri. Se oli lapsena myös hienoa käydä katsomassa iltaisin. Myös tänään on kruunajaiset mutta en itse taida sinne ehtiä.

Sahramipullat kuuluvat myös tiiviisti omaan joulunalus aikaan. Sahrami itsessään jakaa varmasti mielipiteitä, mutta itse rakastan sitä. Voisin oikeastaan aina leipoa pullani sahramin kanssa. Se on vaan niin hyvää!

Alkuviikosta leivoin perinteiset Lucia-pullat. Eivät ihan onnistuneet mutta onneksi maku oli kohdillaan :D

lucian päivä

lussekatter

lussekatter

Onko joulumieli hukassa? Ulkona sataa vettä ja joka toinen päivä satanut pieni lumikerros (siis ainakin täällä Etelä Suomessa) sulaa aina vaan pois. Mustasta maasta, pimeästä ja sateesta huolimatta itsellä joulumieli on kuitenkin pysynyt tasaisen koholla ja olen fiilistellyt joulun tuloa jo ahkerasti tekemällä kaikenlaista jouluun liittyvää :)


JOULUMIELEN KOHOTTAJA VINKKINI

Katsasta paikalliset joulumarkkinat tai muut joulun ajan tapahtumat! Mikä onkaan parempi tapa aloittaa joulunodotus kuin kierrellä joulumarkkinoita ja ostella ehkä sieltä pienet joululahjat tai omat herkut joulupöytään.

★ Juo glögiä! Ah glögi kuuluu itsellä vahvasti jouluun ja tänä vuonna sain ehkä parasta glögiä ikinä Meat District - ravintolassa Porvoossa. Se oli ihanan mausteista omenaglögiä! Harmikseni ei tullut kysyttyä että onko se heidän oma resepti vai jonkun muun paikallisen yrittäjän tekele. Sellaista pitäisi itse yrittää tehdä joskus, niin hyvää se oli!

Fiilistele vanhoja joulukuvia. Itse fiilistelin niin joulusisustuksia (täältä löydät postauksen meidän aikaisempien joulujen sisustuksista*) mutta myös ihan perhejoulu kuvia! Ai että millaiset naurut ne saivatkaan aikaan :D

Kuuntele joululauluja radiosta, Spotyfysta tai mene kirkkoon tai konserttiin kuuntelemaan kaunimpia joululauluja. Fiiliksethän tulee paljon muistoista ja muistoihin kiteytyy paljon kuulo-, haju- ja makumuistoja. Joululaulut ainakin vievät itseni tosi paljon lähelle joulua ja joulufiilistä :)

Leivo joulun suosikki leipomuksiasi, oli se sitten pipareita, torttuja, lucia-pullia tai  vaikka joululimppua. Nauti samalla kotiin leijailevasta joulun tuoksusta mikä leipomuksista leviää!

Koristele kodin sisäänkäynti, oli se sitten kerrostalossa tai omakotitalossa. Ihana kranssi ovessa tai kuistilla nostattaa kivasti joulumieltä oli keli mikä tahansa. Eteisen tai tuulikaapin voi myös vähän sisustaa jouluisemmaksi, täältä voit kurkata meidän tuulikaapin joulusisustuksen*

Jouluun liittyy minusta tosi vahvasti myös tuoksut! Sytytä kynttilöitä ja laita sinne tippa jouluista eteeristä öljyä, tee itse DIY-jouluinen huonetuoksu *  ja tuo sisälle kimppu havupuun oksia.

Osta kotiin joulukukkia, varsinkin itse miellän hyasintit ja niiden tuoksun vahvasti jouluun. Amaryhlliksen näyttävät myös ihanilta ja kestävät hyvin leikkokukkina! Jouluruusu on minusta myös tosi kaunis mutta harvoin saan sen onnistumaan kun meiltä ei löydy tavallaan sellaista lasitettua kuistia, jossa olisi viileätä. 

Askartele joulukoristeita! Tänä vuonna on itse tehdyt paperitähdet hyvin suosittuja, eikä ihme sillä ne ovat helppoja ja kauniita! Vähän huonompikin askartelija onnistuu varmasti, olen siitä elävä esimerkki! :D Ohjeen paperitähtien taitteluun löydät täältä*

Paketoi lahjat kauniisti ilman turhaa kuluttamista! Minulle paketointi ei välttämättä tarkoita että pitäisi ostaa sen seitsemää sorttia paperia tai naruja tai glittereitä vaan itse tykkään laittaa paketit kauniiksi mutta aika yksinkertaisilla jutuilla. Meiltä löytyy yleensä aina ruskeaa lahjapaperia ja ehkä yhtä tai kahta muuta joissa myös ruskea pohja. Naruna olen monena jouluna käyttänyt joko valkoista tai mustaa joululahjanarua tai sitten juuttinarua. Nämä paperit ja narut sopivat siis yleensä paketointiin ympärivuoden eikä vain jouluna. Myös vanhat sanomalehdet sopivat ihanasti joululahjapaperiksi! Paketit voi koristellä pienillä jutuilla, kuten DYMO- tai leimasinkirjaisimilla, tehdä pakettikortit itse tai sujauttaa esimerkiksi havunoksa narun väliin. Täältä voit kurkata meidän viime vuoden otokset joululahja pajalta*



Miten sinä kohotat joulumieltä tai pidät sitä yllä? Mitkä ovat sinun vinkkisi? :) 


♡♡♡


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi  • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)