SOCIAL MEDIA

9. VUOSIPÄIVÄ - PITKÄN PARISUHTEEN PERUSPILARIT

torstai 12. heinäkuuta 2018
Hyvää vuosipäivää siis meille! :) <3
Pitkä taival takana myöhäisteineistä melkein kolmikymppisiksi takana. Siihen on mahtunut paljon kaikkea ja onneksi muutamaa pientä alamäkeä lukuunottamatta lähes tulkoon ainoastaan hyvää. 

Minulla on käynyt kyllä hyvä tuuri että olen löytänyt samanhenkisen ihmisen vierelleni ja saanut kokea nämä ihanat vuodet hänen kanssaan. Se ei ole itsestäänselvyys ja tiedostan että elämässä voi tapahtua mitä vain. En kuitenkaan halua elää pelossa ja jossitella tulevaa, vaan olla onnellinen mitä olen saanut kokea, tästä hetkestä ja toivoa samaa tulevalta! :)

Kaikken parisuhde on tietenkin erilainen eikä mikään parisuhde ole täydellinen - se on kehittyimistä loppun asti. Me olemme kaikki myös erilaisia ja ne jutut mitkä toimivat ehkä meillä eivät ehkä toimi tosilla. Mutta ajattelin tässä postauksessa kuitenkin hieman raottaa ajatuksiani pitkän parisuhteen takana - mitkä ovat ne parisuhteen peruspilarit meidän mielestä?

Parisuhteen peruspilarit
Muistakaa halata ja pussata joka päivä!


Etsikää kumppani
Intohimo on tärkeätä ja se on parisuhteen liima mutta kestävää parisuhdetta rakennettessa intohimon lisäksi parisuhteessa oltava kumppanuutta, eli hyvät perustukset että se liima pysyy. Pitää löytää rinnalle ihminen, josta tulee sinun paras ystävä, tuki ja turva ja johon tunnet syvää henkistä yhteyttää, luottamusta ja jonkinlaista hengenheimolaisuutta. Kun on hyvä henkinen yhteys toiseen se ylläpitää myös fyysistä yhteyttä.

Tahtokaa ja luottakaa
Parisuhde on tahdon asia. Sitä pitää haluta ja se on päätös. Puhukaa, päättäkää, luvatkaa, luottakaa ja olkaa sen lupauksen arvoisia. Nykyään deittauskulttuuri (hahaa mitähän minäkin siitä tiedän! :''D) on vissiin vähän sellaista ettei välttämättä päätetä että ollaanko vai eikö olla, mutta minusta ehkä kannattaisi jotain päättää koska onhan se vain niin niinkuin Ellinoora biisissään laulaa että Ei voi rakastaa jos pitää ovee aina raollaan. Eli aletaanks oleen? - lausetta ei kannata poistaa sanavarastosta. Sitten kun on päätetty että ollaan yhdessä niin molemmat tietää missä mennään ja silloin on helpointa pitää se homma reiluna molempia kohtaan. Kun sopimus allekirjoitettu (näennäisesti :D) on myös osattava luottaa toiseen. Meillä ollaan noudatettu aina sitä periaatetta että jos toinen ei anna mitään aihetta mustasukkaisuuteen niin sitä ei myöskään silloin olla ja jos sellaista ilmenee se otetaan puheeksi. So simple.

 Puhukaa, olkaa läsnä ja kuunnelkaa
Puhumisen, läsnä olemisen ja kuuntelemisen tärkeyttä ei voi alleviivata tarpeeksi. Se on varmaan kaiken a ja o. Pitää osta avata suu niin hyvissä kuin huonoissa asioissa. Pitää päivittäin olla läsnä, välittää ja muistaa kuunnella. Se kuulostaa ehkä työläältä mutta ei se loppupeleissä niin paljoa vaadi. Meillä kysytään joka päivä kuulumiset ja miten töissä meni tai mitä tänään ollaan tehty jne. ja sitten myös kuunnellaan mitä toisella on sanottavaa. Niin pieni asia mutta luulen että aika suuri vaikutus. Kun pitää kommunikoinnin helppona niin niistä vaikeistakin asioista on sitten tarvittaessa myös helpompi puhua.

Arvostakaa toisianne
Arvostuksen puute heijastuu väistämättä parisuhteeseen. Arvostakaa toisianne juuri sellaisina kuin olette. Toisen arvostamisen voi tuoda esille niin sanallisesti kuin teollisesti. Pienet asiat arjessa kuten kehuminen, kiittäminen ja luottamuksen osoittaminen lisäävat arvostusta roimasti.

Riidelkää reilusti ja tehkää kompromisseja
Mikään parisuhde ei varmaankaan säästy erimielisyyksiltä, mutta se ei ehkä ole se pointti ettei saisi riidellä vaan se että miten ne riidat hoidetaan. Aiheesta saa ja pitää sanoa, kyse on siitä, miten itseään ilmaisee niin että toinen myös ymmärtää yskän. Meillä ei paljoa riidellä mutta kinoja tulee vähän välillä. Niistä selvitään kun kissa nostetaan pöydälle mahdollisimman heti, asiat puhutaan halki, joustetaan, ollaan empaattisia, tehdään kompromisseja, muistetaan että kiistassa on aina kaksi osapuolta ja ehkä se tärkein pyydetään anteeksi, annetaan anteeksi ja lopuksi unohdetaan.

Pitäkää hauskaa
Nauramisen seurauksena keho tuottaa dopamiinia, joka tunnetaan mielihyvähormoonina. Hauskan pitäminen ja nauraminen onkin yksi tärkeämmistä asioista parisuhteessa ja tutkitusti yhdessä nauraminen syventää ihmisten välisiä tunteita ja tekee sillä tavalla hyvää parisuhteelle! Pakko myöntää että sydän meinaa oikein pakahtua kun saa toisen nauramaan omille huonoille jutuille :D

Tehkää asioita yhdessä - ja erikseen
Parisuhteessa on tärkeätä että välillä raivataan aikaa toisilleen ja tehdään asioita yhdessä - juhlat, pienet matkat tai hotelliyöt poissa kotoa/tutuista ympäristöistä tekee valtavan hyvää parisuhteelle siinä missä ihan ne pienetkin yhdessä tekemiset arjessa kuten remppailu, siivoilu, pihan laitto tms. yhdessä vahvistavat sitä sidettä. Yhtä tärkeätä on myös se että molemmilla on myös oma elämä, omia juttuja ja omia harrastuksia. Meillä ei kielletä saunailtoja tai iltamyöhän autonkorjaamisia siinä missä ei myöskään vaihtuvaa sisustamista, shoppailua tai valokuvaamista :D molemmilla saa ja pitääkin olla omat huvit mistä saadaankin sitten hyvät keskustelut aikaiseksi! Ja näissäkin siis kohtuus ja tasapaino - jos viihtyy enemmän pois kotoa toisen luota kuin siellä niin sitten minusta on jokin pielessä. Eli tasapainoa ennenkaikkea tässäkin asiassa :) 

Koskekaa
Vaikka parisuhde on loppupeleissä niin paljon muuta kuin vain intohimoa - se on kuitenkin se kirsikka koko kakun päällä! Läheisyys, hellyydenosoitukset ja arkinen kosketus ovat todella tärkeitä ja uskon että se on myös ollut se juttu mikä meidän parisuhdetta kantanut. Meillä halataan, pussataan, sanotaan minä rakastan sinua ja hyvästellään aina suukolla - ihan joka ikinen päivä! 


<3SEURAA BLOGIA

• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

2 kommenttia :

 1. Hei
  Onnea pitkälle suhteelle!
  Me tapasimme mieheni kanssa 13.7.1971 eli huomenna 47 v. sitten. En voi uskoa todeksi, että siitä on jo niin kauan!
  Edelleen rakastamme toisiamme ja kuljemme käsi kädessä. Hauskaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että ihanaa, joten teilläkin vuosipäivä huomenna!<3 Toivottavasti mekin voimme vielä joskus viettää 47. vuosipäivää, kuten te! Ihanaa kesää myös Teille!

   Poista

Ilahduta minua kommentilla! :)