SOCIAL MEDIA

VALITETAANKO VÄHÄN SÄÄSTÄ JA KESÄLOMASTA?

perjantai 27. heinäkuuta 2018

Säästä ei kannata valittaa
Sataa ja paistaa samaan aikaan mutta hauskaa voi olla silti!

Mieluiten ei mutta liian usein kuulee että valitetaan että kesäloma oli huono kun oli niin huonot säät ja toisilla kaikki paremmin! No, valittamisella lomasta ei ainakaan yhtään parempi tule, se on ihan varma.

Itse olen myös valittanut paljonkin säästä mutta viime vuonna päätin että se saa loppua. Viime vuoden puhutuin kahvitaukoaihe taisikin kaikkialla olla sää ja huono kesä. Kyllästyin siihen täysin koska minusta tuntui että sitä valitettiin suurimmaksi osaksi ihan turhaan ja toiseksi se on sellainen asia mihin et pysty itse mitenkään vaikuttamaan. Tänä vuonna valitetaan sitten hellettä.

Jos syyttää säätä loman pilaamisesta pitäisi katsoa peiliin - oma asenne ratkaisee aika paljon. Suomen kesä on arvaamaton eikä siitä voi odottaa sateetonta eikä myöskään super helteitä. Nämä helteet mitkä meillä tänä kesänä on ollut ovatkin olleet aikamoinen poikkeus ja niistä on pitänyt nauttia täysillä. Mutta se pitäisi kaikkien aikuisten ihmisten ymmärtää koska jo maantieteellisesti katsottuna helteet eivät kuulu Suomen tyypilliseen säätilaan. Suomen tyypillinen kesälämpötila on noin 15-20 asteen välissä ja sitä korkeammat lämpötilat eivät ole tyypillisiä. Näin olen myös kuullut meteorologin Pekka Poudan sanoneen.

Pitäisi ajatella vähän niinkuin lapset; loma on kuitenkin aina loma - säästä tai mistä tahansa riippumatta lapset osaavat siitä nauttia. Lapsuuden kesinä ei varmasti ollut yhtään sen enempää hellepäivä tai satoi varmasti ihan yhtä paljon kuin nykyäänkin mutta niistä kesistä muistaakin ne kaikki mukavat hetket! Kyllä me mökiltä välillä lähdettiin pika vauhtia kotiin kun sade ei meinannut lakata (kyllä ainakin 90-luvulla satoi kesäisin), kyllä käsivarret kipristeli viimasta pyöräretkillä (lämpötilat eivät olleet hellelukemia) ja huulet sinisenä uitiin päivästä toiseen (vesi oli KYLMÄÄ) - mutta hei sekin kuuluu kesään!

Mitä sitten pitäisi tehdä että hyvä kesäloma ei olisi säästä riippuvainen? 

Valitetaanko vähän säästä?

Itse olen tätä vähän pohdiskellut ja ehkä yksi tärkeimmistä pointeista mitä olen itse huomannut on että pitää opetella olla joskus tyytyväinen. Se on tavallaan kaiken perusta. Eikö se riitä että lomalla on aikaa tehdä mitä haluaa, nukkua pitkään jos siltä tuntuu, katsoa lempisarjaa maratonin tai aamulla juoda aamukahvi rauhassa vaikka ei joka aamu aurinko paistaisikaan?

Kun asennoituu oikein, ymmärtää realiteetit eikä odota liikoja, niin lopputulokseen on helppo olla tyytyväinen ja nauttia siitä - oli asia mikä tahansa. Vaikka kesäloma. 


SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)