SOCIAL MEDIA

ISÄNPÄIVÄN REXKAKKU

sunnuntai 11. marraskuuta 2018
Isänpäivä kakku

Päätin tehdä äitini kanssa isälleni vanhan ajan perinteisen rexkakun, jota tuunattiin näin syksyyn ja ehkä juuri isänpäivään sopivaksi hieman jaloviinalla. Siitä tuli makea, mutta maukas hieman lämmittävä kuohkea suupala. Juuri sopiva tarjottavaksi isille <3

REXKAKKU ISÄLLE

250g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
3 dl tomusokeria
n. 25kpl Lotus Biscoff keksejä 
maitoa
jaloviinaa

Sultata kookosrasva ja jäähdytä.
Vaahdota kananmunat ja tomusokeri ja lisää tämän jälkeen seokseen kaakaojauhe. Kun kookosrasva jäähtynyt kunnolla lisää se seokseen ohuena nauhana. Vaahdota hetki kunnes seos hieman vaalenee. 

Vuoraa n.1,2l vuoka kelmulla ja levitä ensimmäinen kerros taikinaa pohjalle. Lisää maidossa/jaloviinassa kastetut keksit vuorotellen kerroksittain taikinan kanssa. Tähän kakkuun tuli kolme kerrosta keksejä ja keskimmäinen kerros keksejä kastettu jaloviinassa. 

Kännä kelmun reunat kakun päälle suojaksi ja laita kakku jääkaappiin yön yli jähmettymään. 
Kumoa kakku tarjoilu astiaan ja poista kelmu. Jos haluat siistiä kakun pintaa kuumenna iso veitsi ja sivele sillä pinta tasaiseksi. 

Koristele kakku juuri ennen tajoilua esimerkiksi kaakaojauheella tai tomusokerilla.



SEURAA BLOGIA
• facebook • instagram • bloglovin • blogit.fi • blogipolku • blogjungle •

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla! :)