Jäikö jouluna laatikoita yli vai onko jo tavalliset perunamuusikattilalliset keitetty eikä taaskaan kaikki mennyt kaupaksi? Meidän pieneltä kokoonpanolta jää lähes aina vähän perunamuusia yli ja tuossa ennen joulua mietin että ei raaskisi sitä heittää pois. Keksin sitten että voisin kokoeilla tehdä perunarieskoja, joihin löysin helpon reseptin.
PERUNARIESKAT
Perunalepuskat
Perunalepuskat
(4-8kpl koosta riippuen)
n. 2-3dl perunamuusia
1 kananmuna
2-3dl vehnä- tai ohrajauhoja
1tl suolaa
Vaivaa kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot. Vaivaa vain sen verran että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi, älä tee sitkoa. Levitä pellille ja pistele haarukalla, paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 8 min. (riipuu uunista) kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.
Nauti esim. voin tai kotijuuston kanssa!
SEURAA BLOGIA
Missä asteessa leivät paistetaan?
VastaaPoistaKatsos vaan, oleellinen jäänyt epähuomiossa :) 250 asteessa olen itse paistanut.
Poista