Tämän päivän luukun takaa paljastuu hieman erikoisempi juttu, nimittäin karamelliomenat, eli candy apples!
Oletko koskaan syönyt karamelliomenoita? En minäkään mutta olen kyllä niitä ihastellut joulumarkkinoilla kun niitä on välillä näkynyt. Tuumasta siis toimeen ja heti kokeilemaan näitä jenkkin jouluherkkuja :)
Resepti löydetty täältä ja muunettu omaan tarpeeseen sopivaksi *
CANDY APPELS / KARAMELLIOMENAT
3 omenaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl vettä
0,5 dl siirappia
metallipillejä / syömäpuikkoja
Koristeluun
valkosuklaarouhetta
Pese ja kuivaa omenat. Työnnä metallipillit omenoiden keskelle.
Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut. Lisää siirappi ja anna kiehua voimakkaasti 5-7min. Vähennä lämpöä ja anna hiljalleen karamellisoitua, anna lämmetä noin 150 asteeseen. Nnosta kattila liedeltä. HUOM! Varo ettei sokei pala.
Kasta omenat seokseen. Pyörittele sen jälkeen oman maun mukaan esimerkiksi valkosuklaarouheeseen. Ole nopea ja varovainen, koska karamelli on kuumaa mutta kovettuu nopeasti.
Nosta leivinpaperin päälle pystyyn jäähtymään.
HUOM! Pinta jää kovaksi joten helpoin tapa syödä omena on pilkkoa se veitsellä paloiksi kannan ympäriltä.
Psst! Karamelliomenista saa tehtyä näyttävät joulutervehdykset vaikka opettajille tai hoitotädeille viemisiksi!
Lähetä kommentti
Ilahduta minua kommentilla! :)